120 let rozhledny Dymník

24.09.2016 14:00

Rozhlednu Dymník, nebo-li Augustinovu věž, nechal na své náklady vybudovat v roce 1896 rumburský radní August Wenschuch. Letos tak rozhledna oslaví své již 120. narozeniny a vy můžete být při tom.

     

 

Rozhledna Dymník stojí na stejnojmenném vrchu nedaleko  Rumburka . Z města k ní vede jak modrá turistická pěší trasa, tak pohodlná silnička, po které je možné dojet autem až k restauraci pod rozhlednou. Pak už zbývá dojít jen malý úsek cesty lesem po svých. Ve věži cestou vzhůru se prostřednictvím pohlednic historických objektů umístěných na stěnách rozhledny můžete nechat inspirovat k návštěvě některého z nich. Krytý zasklený ochoz vám nabídne pěkný výhled a po návratu dolů můžete své dojmy vstřebat na posezení v její těsné blízkosti.

 

Oslava s hudbou i atrakcemi pro děti

Pokud na Dymník zamíříte v sobotu 24. září, zažijete vskutku netradiční den. U příležitosti oslav jejího jubilea můžete shlédnout dobové tance v podání skupiny The Wings, zaposlouchat se do tónů country kapely RUKSAK, vystoupí Krásnolipský komorní sbor a dětský soubor ZPĚVÁČEK, trubači a sokolníci. Pro děti budou přichystány dovednostní hry a dětské atrakce. Chybět nebude samozřejmě ani občerstvení, bez kterého se žádná pořádná oslava neobejde.

 

Navštivte také muzeum

V rámci doprovodného programu můžete navštívit rumburské muzeum, kde bude probíhat výstava „120 let rozhledny Dymník“, nebo se vydat se na vlastivědnou vycházku na Dymník. Délka trasy je asi 1,5 km a sraz zájemců je ve 12.30 hod. u koupaliště. Předpokládaný čas ukončení akce je plánován na 17. hodinu.

 

 

Termín a místo konání 

24. září 2016

rozhledna Dymník, Rumburk

 

Vstupné 

zdarma/dobrovolné

 

Občerstvení 

zajištěno

 

Parkování

Velké parkoviště pod rozhlednou

 

Plakát

Kontakt

www.rumburk.cz

Poloha na mapě

Vyhledávání

Kontakt

Region České Švýcarsko Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30