Modré putování Šluknovskem

27.05.2016 11:07

Na konci května, 27. - 30. 5. 2016, ve Šluknovském výběžku proběhne již 3. ročník poznávacího relaxačního pochodu „Modré putování“. Nabízí příjemnou možnost strávení čtyř májových dnů, během kterých účastníci obejdou celé Šluknovsko a navštíví řadu zajímavých míst.

Za panoramaty Českosaského Švýcarska

Šluknovskému regionu se od loňského roku přezdívá Severní království a relaxační pouť Modré putování vám nabídne poznání jeho nejkrásnějších zákoutí i nejzajímavějších turistických lákadel. Vedle přírodních a historických pamětihodností se letos můžete těšit na mnoho pěkných výhledů, zejména na Českosaské Švýcarsko, Horní Lužici a Lužické hory. Cesta vás totiž zavede na mnohé rozhledny a vyhlídková místa. Navštívíte například Tanečnici, Poustevníka, Weifberg, výhled do kraje vám nabídne Fridrich August, Jitrovník, Schlechteberg, Bismarckturm, Dymník či Hrádek. Pokud bude přát počasí a viditelnost bude příznivá, některá z těchto míst vám nabídnou i pohled na panoramata Jizerských hor, spatříte nezaměnitelnou siluetu Ještědu, Milešovku a část Krušných hor a Českého Středohoří.

Vyberte si svou etapu

Akci pořádá Klub českých turistů Děčín spolu s Cechem cestovního ruchu na Šluknovsku. Celou trasu Modrého putování můžete absolvovat vcelku, nebo po jednotlivých etapách. Podrobné informace a přihláškový formulář najdete na www.region-sluknovsko.cz. Takto se můžete přihlásit do 10. května. Kontakt na pořadatele pana Martina Zíku +420 775 855 303.

zdroj: www.region-sluknovsko.cz

 

 

Poloha na mapě

Vyhledávání

Kontakt

Region České Švýcarsko Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30