Den respektu k porodu 2016 - Brniště u České Lípy

21.05.2016 12:21

V rámci Světového týdne respektu k porodu proběhne v sobotu 21. května 2016 v Ekocentru Brniště u České Lípy festival o těhotenství, porodu a rodičovství DEN RESPEKTU K PORODU. Jeho ústřední téma pro letošní rok zní: Moje tělo, moje dítě, moje rozhodování. Nechejte se jím provést porodní asistentkou, dulou a laktační poradkyní i dalšími odbornicemi poskytujícími rady a pomoc v nejkrásnějším období života ženy.

Moje tělo, moje dítě, moje rozhodování

Úlohou Světového týdne respektu k porodu je ukázat nastávajícím rodičům i odborné veřejnosti možnosti zdravé a bezpečné péče o ženu po celé těhotenství, při porodu i po něm. Program letošní akce bude probíhat po celý den. Zahájen bude v 9.00 hodin.

 

Bohatý program festivalu

Během dopoledne proběhnou „Hovory s dulou“ Šárkou Seifertovou, během kterých se seznámíte s úlohou duly v těhotenství, během porodu i po něm, a dozvíte se o rozdílech poskytovaných služeb porodní asistentkou a dulou.  Získáte užitečné informace týkající se kojení a toho, jakým způsobem Vám může pomoci laktační poradkyně. Dozvíte se, jak lze předcházet problémům s kojením, a můžete se nechat inspirovat zážitky zkušených maminek prostřednictvím autentických příběhů. Přednáška „Aromaterapie nejen před, při a po porodu“ vedená poradkyní spolupořádající firmy Eoné z Krásné Lípy, Šárkou Patrnou, Vám představí svět aromaterapie a přírodní kosmetiky, určené maminkám a jejich dětem, ale i všem, kteří se zajímají o přírodní kosmetiku. Po malé pauze na občerstvení bude zahájena odpolední část programu. Od 12.45 hod. se budete moci setkat v rámci „Hovorů s porodní bábou“ se známou porodní asistentkou s dlouholetými zkušenostmi, Ivanou Königsmarkovou, která Vás seznámí s předporodní přípravou, jednotlivými fázemi porodu a své vyprávění obohatí o autentické porodní příběhy. V průběhu odpoledne si budete moci pod odborným vedením vyzkoušet (gravid) jógu (nejen) pro těhotné a protáhnout si tělo bez ohledu na to, zda jste či nejste nastávající maminka. Nezapomeňte si proto vzít s sebou z domova cvičební podložku. Od 16.00 do 17.45 hod. je čas vyhrazený často diskutovanému tématu očkování a paní Monika Prokopová ze spolku Rozalio - rodiče za lepši informovanost a svobodnou volbu v očkování - Vás seznámí se všemi pro a proti. Především s tím, co by rodiče měli vědět ještě před očkováním; tak aby se dokázali v této problematice orientovat, vědomě a zodpovědně rozhodovat. V 18.00 hod. začíná zábavné interaktivní představení divadla Fórum – Nástřih, a na závěr bude od 20.00 hod. promítán český film s porodní tématikou, který ukazuje přirozený porod bez zbytečných vnějších zásahů a medikace.  

 

Také děti si přijdou na své

V průběhu dne bude probíhat poradna nošení dětí v šátku, přírodní kosmetiky a používání látkových plen. Děti jsou na akci vítány a nudit se rozhodně nebudou, neboť pro ně bude připraven dětský koutek. Chybět nebude ani možnost zdravé občerstvení. Bližší informace o festivalu Den respektu k porodu a podrobný program najdete na www.ekocentrumbrniste.cz.

 

Podívejte se na plakát akce:

 

Poloha na mapě

 

Prohlédněte si také

 

Přírodní kosmetika EONÉ

Vyhledávání

Kontakt

Region České Švýcarsko Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30