Za monarchy Severního království

29.04.2016 11:42

Ve dnech 29. 4. – 1. 5. 2016 se koná osmý ročník oblíbené poznávací akce „Za monarchy Severního království“. Jejím společným jmenovatelem jsou obce s názvem šlechtických titulů či rodů v severní části Šluknovského výběžku. Připravené programy pro pěší, cyklisty a mototuristy se budou vzájemně prolínat a doplňovat a přinesou vám spoustu zážitků.

     

 

Otevírání nových cyklistických okruhů

Letošní akce přináší cyklistický program s otevíráním tří nových cyklookruhů. První okruh nazvaný „Za výhledy po Severním království“ startuje v pátek ve 14. hod. Je dlouhý 24 km a míří od Šluknova na jih. Cestou poznáte například Panský, Knížecí, Staré Hraběcí či Císařský, vystoupáte na nejvyšší vrchol Šluknovského výběžku, navštívíte křížovou cestu v Brtníkách a prohlédnete si kapli u Mikulášovic. Na večerním programu je návštěva křížové cesty ve Šluknově.

 

Druhý okruh „Křížem krážem přes hranici“ je připravený na sobotu a provede vás místy, která byla před rokem 1989 nedostupná. Trasa dlouhá 32 km startuje v 10. hod. Navštívíte Nové Hraběcí, Královku, Království, dvakrát zajedete i na německé území, poznáte rozhlednu Princ Fridrich. A protože 30. duben se tradičně nese v čarodějnickém duchu, na večer je připravena návštěva Šluknovského zámku, kde bude od 19. hod. probíhat Čarodějnický rej s country skupinou Malvas.

 

Na neděli je připraven okruh „Krajem podstávkových domů," který startuje v 10. hod. dopoledne. Projedete Císařský, Knížecí, Staré Hraběcí, Nové Hraběcí, Království a v obci Lipová navštívíte unikátní expozici podstávkového domu s infocentrem. Trasa je dlouhá 27 km.

 

 

Místem startu i cíle všech okruhů je hotel Erlec ve Šluknově, kde je pro účastníky zajištěno ubytování s výraznou slevou. Objednat si jej můžete na www .erlec.cz, nebo telefonicky na č. 722 942 474. Podrobné informace k akci najdete na letáku na stránkách regionu www.region-sluknovsko.cz.

/album/a45/turistika-sluknovsko-1-jpg/
/album/a45/turistika-sluknovsko-2-jpg1/
/album/a45/turistika-sluknovsko-3-jpg/
/album/a45/turistika-sluknovsko-4-jpg/
/album/a45/turistika-sluknovsko-5-jpg/
/album/a45/turistika-sluknovsko-6-jpg/

Poloha na mapě

Vyhledávání

Kontakt

Region České Švýcarsko Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30