Zámecké perličky, anebo neobvyklá večerní prohlídka zámku Zákupy

25.06.2016 17:00

Státní zámek Zákupy pořádá v sobotu 25. června 2016 tradiční hrané večerní prohlídky, během kterých můžete shlédnout scénky ze známých literárních či divadelních děl, v nichž figurují vodníci. Téma pro letošní rok totiž zní „Z mokré říše“.

     

 

Navštivte běžně nepřístupné prostory

Hrané večerní prohlídky si budete užívat v podání členů Divadelního spolku Havlíček Zákupy, který je nejstarším ochotnickým spolkem na Českolipsku. Datum jeho založení se datuje až do roku 1923. Prohlídky budou probíhat od 17.00 do 21.00 hodin v půlhodinových intervalech ve vybraných prostorách zámku, které nejsou obvykle přístupné – např. v zámecké kuchyni, ve sklepení, v průjezdu vedle dobové prádelny a v dalších zajímavých místech. A na jaké vodníky se můžete těšit?  Čeká vás nejen všem dobře známý vodník z Erbenovy Kytice, ale divadelníci zahrají také scénky z Divotvorného hrnce, parodii na Jiráskovu Lucernu či ukázku z pohádky Malá mořská víla.

 

Vstupenku si raději rezervujte

Hrané večerní prohlídky probíhají na zákupském zámku již třetím rokem a jak se ukázalo, je o ně mimořádně velký zájem. Rezervujte si proto svou vstupenku včas na telefonním čísle +420 487 857 278.

 

Podívejte se na pozvánku

 

Bližší informace www.zamek-zakupy.cz.

Poloha na mapě

Vyhledávání

Kontakt

Region České Švýcarsko Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30